donderdag 21 september 2017 - 07:04 07:04 Leeftijd: 84 days

Sanne Vermeer prolongeert Europes Titel junioren

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

Sanne Vermeer prolongeert Europese titel junioren.

In het Sloveense Maribor werden de Europese kampioenschappen judo voor junioren gehouden. Bij de dames -63 kg kwam titelverdedigster Sanne Vermeer op de mat.

Sanne had een vrijloting in de 1e ronde. In de 2e ronde versloeg ze Laura Fazliu met een schitterende schouderworp. In de kwartfinale was ze de Duitse Dena Pohl ook de baas met ippon. In de halve finale moest ze het opnemen tegen de Britse Lubjana Piovesana. In de laatste halve minuut scoorde Sanne met een schouderworp waza-ari en die voorsprong hield ze vast en daarmee plaatste zij zich voor de finale. In de finale versloeg zij de Israëlische Gili Sharir met waza-ari, gevolgd door ippon voor een verwurging. GOUD en dus titelprolongatie voor Sanne Vermeer! Gefeliciteerd Sanne...


Dames team pakt zilver

Na het individuele programma werd zondag de team event gehouden. Nederland kwam met Amber Gersjes (-52 kg); Larissa van Krevel (-57 kg) en Jorien Visser (-57 kg, alleen in de 2e ronde); Sanne Vermeer, Hilde Jager en Ilona Lucassen op de mat. Reserves waren nog: Jullie Kemmink _52 kg); Jessica Gorissen (-63 kg); Margit de Voogd (-70 kg) en Merel Barkman (+70 kg).

Als 2-voudig Europees kampioene junioren was Sanne ook de sterkste dame van het team. Zij wist al haar partijen te winnen. In de eerste ronde versloeg Nederland Polen met 4 – 1 (alleen Ilona Lucassen verloor). Ook in de kwart finale was Nederland veel te sterk voor Slovenië: ook 4 – 1 (nu verloor alleen Jorien Visser). Een echte Duitsland – Nederland in de halve finale. Nederland was veel te sterk: Amber Gersjes, Larissa van Krevel en Sanne Vermeer zetten al de 3 – 0 beslissing op het bord. Uiteindelijk wint ook Ilona Lucassen haar partij en wordt de eindstand dus 4 – 1. In de finale wacht het sterke Frankrijk. Amber Gersjes verliest en ook Larissa van Krevel verliest verrassend haar partij, waardoor Nederland met 2 – 0 achter komt. Sanne Vermeer en Hilde Jager brengen de stand weer gelijk: 2 – 2. Ilona Lucassen moet het opnemen tegen Europees kampioene Dicko. Lucassen staat goed te judoën, lijkt 2x maal een score te verdienen, maar krijgt ze beide niet en verliest in de laatste halve minuut. Zilver, een geweldige prestatie van deze dames, is er voor Nederland.


Het Nederlandse heren team werd helaas in de eerste ronde uitgeschakeld door Oekraïne.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons