woensdag 09 augustus 2017 - 20:09 20:09 Leeftijd: 126 days

Judokamp 2017

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

JUDOKAMP 2017 – HET KAMP VAN HENK DE POTVIS


Vrijdag 30 juni 2017

Afgelopen weekend was het weer zo ver, het judokamp van Sportschool Poelstra en Judo Witmarsum. Al vroeg was de begeleiding vrijdagmiddag aanwezig op de kampeerboerderij in Appelscha. Koffie en thee werden gezet, limonade gemaakt en de cake gesneden. Langzaam druppelden één voor één de 55 deelnemers binnen. Nadat iedereen zijn slaapplekje had gevonden en papa/mama/opa/oma een knuffel had gegeven, kon het kamp beginnen. Na de nodige rondjes op de draaimolen met ‘HENK DE POTVIS’, was het tijd om de buiken goed te vullen met broodjes knakworst en soep. Nadat de afwas was gedaan door de corvee-ploeg, kon het eerste spel worden gestart. Gelukkig was het even opgehouden met regenen, zodat de hele groep buiten een spel ‘Wie/Wat ben ik?’ doen. Van Minions tot Ferrari’s en van Mega Mindy tot koffiemelk, alles kwam voorbij! Na afloop van ‘Wie/Wat ben ik?’ gingen de kleinste deelnemers naar binnen, waar ze nog fanatiek aan een aantal rondes stoelendans hebben meegedaan en de oudere deelnemers gingen buiten nog ‘Capture the Flag’ doen. Nadat iedereen in bed lag en de nodige peptalks waren gegeven, kon de begeleiding ook eindelijk met de voetjes omhoog.


Zaterdag 1 juli 2017

Na een korte en gezellige nacht, ontwaakten de meeste deelnemers heel vroeg. Hierdoor zaten we eerder dan gepland aan de ontbijt tafel. Op zaterdag kwamen er nieuwe groep deelnemers die alleen deelnamen aan het zaterdag programma. Nadat alle zaterdag deelnemers aanwezig waren, ging we met 63 judoka’s naar de bossen van Appelscha. In het bos deden we het douanespel. De kinderen waren fanatiek aan het smokkelen, terwijl ze de douane achter zich aan had rennen. Tijdens het spel regende het helaas, maar met de regenjassen aan was de pret er niet minder om! Na een lekkere lunch kwam de zon er bij en was het heerlijk weer. De deelnemers onder de 10 jaar gingen super leuke Oud Hollandse Spelletjes doen. Van blikgooien tot snoephappen, en van zaklopen tot spijkerpoepen, het was een groot succes! De deelnemers boven de 10 jaar gingen sportief bezig op het veld. Na een estafette race, was het tijd voor slagbal!

Na de pauze ging iedereen lekker zijn eigen gang: volleyballen, spelen op de wipwap, potjes slagbal. Een groot deel van de groep ging naar het bos om takken en hout voor het kampvuur te zoeken, de overgebleven kinderen gingen samen gezellig buitenspelletjes doen, zoals sta-bal en Annemaria koekoek. Na een drukke dag kreeg iedereen een lekker bord macaroni. Na het eten trok iedereen weer zijn eigen plan: de corvee moest gedaan worden, buiten werd er weer gespeeld en binnen werd er lekker gek gedaan op muziek. Ondertussen werden de deelnemers van het zaterdag programma opgehaald.

’s Avonds bij het kampvuur, tussen de marshmallows door, was ‘HENK DE POTVIS’ door heel Appelscha te horen. Ondertussen was er in het bos een mooie wandeltocht uitgezet. Als eerste mocht de jongste groep de tocht bewandelen. In het donker was de route helemaal verlicht door lampjes. Nadat de jongste groep terug was, begon de nachtwandeling voor de oudere groep. In kleine groepjes gingen ze naar het bos, om daar vervolgens de schrik van hun leven te krijgen. Alle deelnemers waren zo moe van deze dag, dat ze zodra ze in bed lagen sliepen als Doornroosje.


Zondag 2 juli 2017

De laatste dag was al weer aangebroken. Zoals elke ochtend was er een gezamenlijk ontbijt. Na het ontbijt was het tijd om de tassen in te pakken en de kamers schoon te maken. Nadat iedereen zijn eigen spullen in de tas had en de kamers goedgekeurd waren, was het tijd voor de laatste activiteit. Voor de jongere kinderen waren er verschillende wateractiviteiten, zoals een natte sponzen race, water doorgeven, lekkende flessen race en waterballon schieten met een katapult. Terwijl de ouderen aan het voetballen waren, gingen de jongste kinderen de oudsten bekogelen met waterballonen en natte sponzen. Na de lunch konden we nog één keer een rondje ‘HENK DE POTVIS’ over de kampeerboerderij brullen. Daarna was het tijd om de afscheid van elkaar te nemen en naar huis te gaan.


Wij kijken terug op een leuk weekend. We hebben drie geweldige dagen gehad, soms hadden we regen, maar gelukkig vaker zonneschijn! Judoka’s deden super leuk mee met de activiteiten, ondanks dat het weer niet altijd even goed was. Het was ook erg leuk hoe de aller kleinste deelnemertjes dit weekend hebben laten zien hoe groot en stoer ze zijn! Daarnaast was het super om te zien hoe sommige judoka’s elkaar helpen en met elkaar omgaan. Het judokamp was een leuke afsluiting van dit judoseizoen, bedankt! Iedereen een hele prettige vakantie en tot snel op de judomat!

 

https://www.myalbum.com/album/WGsuq0Jl0YsUSponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons