woensdag 09 augustus 2017 - 20:00 20:00 Leeftijd: 126 days

Meisjes team -15 jaar pakt brons op DK teams

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

MEISJES TEAM POELSTRA -15 JAAR PAKT BRONS OP DK TEAMS.

In Sporthal de Citadel in Dedemsvaart werden gisteren de districts kampioenschappen judo voor teams gehouden. De judoka's van Sportschool Poelstra deden het uitstekend. Het meisjes team -15 jaar bestond uit -44 kg Lisenka Bomas, -48 kg Anna Fleur Visser, -52 kg Manon Poelsma, -57 Myrthe Dijckhoff en +57 Lian Jaspers (Sportcentrum Akkermans).

Het lot bepaalde dat ze het eerst op moesten nemen tegen Judo A-zeven. Lisenka gaf een waza-ari voorsprong uithanden en verloor. Ook Anna Fleur verloor haar partij. Manon won. Maar Myrthe verloor. Lian leek te winnen, scoorde 3x waza-ari, maar verloor alsnog. Tegen de latere kampioen Veendam/Instituut Noord wist Manon haar partij na een achterstand met 2x waza-ari alsnog met een prachtige worp te winnen. Lian won in de golden score. Tegen Judo school Assen wonnen Lisenka en Manon hun partijen. Anna Fleur verloor in de golden score en Myrthe scoorde waza-ari maar verloor met houdgreep. Ook Lian kon haar partij net niet winnen. Hierdoor toch nipt verloren. Daarna moest team Poelstra het opnemen tegen Dijkmansport. Lisenka, Anna Fleur en Manon brachten de winst binnen. Uiteindelijk werd het 3-2. In de laatste partij tegen Judo team Oost-Groningen kwam Poelstra weer op 3-0 door overwinningen van Lisenka, Anna Fleur en Manon. Lian maakte er zelfs nog 4 - 1 van.

Met 2 gewonnen partijen werd het erg spannend. Achter de 2 sterkste teams Veendam/instituut noord en Judo A-zeven die kampioen en 2e werden waren de andere teams aan elkaar gewaagd. Dijkmansport won ook 2x en Judo school Assen en Judo team Oost-Groningen wonnen beiden 1x. Spannend was het dus om brons. Team Poelstra boekte in 12 partijen winst en Dijkmansport in 11 partijen. TEAM POELSTRA BRONS! Super gedaan!


Amara Buwalda kwam uit in team 2 van Judo A-zeven de meisjes. De teams van A-zeven waren de beste in deze categorie. Amara pakte met haar team het zilver. Team 1 werd kampioen. Haar broertje, Riemer-Jelte, kwam uit in team 2 van Judo A-zeven bij de jongens -12 jaar. Helaas wist dat team niet in de prijzen te vallen. Team 1 van Judo A-zeven werd oppermachtig kampioen. In deze leeftijdscategorie plaatsen zowel de jongens als meisjes teams van A-zeven voor het NK.


Giel Dol, Mathijs Pietersma en Moreno Felida stonden bij de jongens van A-zeven in het team. Dat team verloor eerst van Veendam/Instituut noord en werd uiteindelijk 2e.


Het team -18 jaar van Judo A-zeven met Manon Poelsma en Moreno Felida werden ook nog derde.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons