woensdag 09 augustus 2017 - 19:56 19:56 Leeftijd: 126 days

Esben Poelstra en Riemer Jelte Buwalda winnen blauwe stad toernooi

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

Esben Poelstra en Riemer-Jelte Buwalda winnen Blauwe Stad Toernooi

Zaterdag 6 mei werd in Oostwold het Blauwestad Judotoernooi. De judoka's van Sportschool Poelstra waren hier weer goed op dreef.

Bij de jongens -15 jaar was Esben Poelstra zeer goed op dreef. Hij wist al zijn partijen binnen 20 seconden mrt ippon te winnen. 5 daarvan met een schitterendeworp. Eerste prijs voor hem.

Bij de jongens -10 jaar -27 kg was Riemer-Jelte Buwalda sterk op dreef. 3x ippon en 1x waza-ari was ook genoeg voor de 1e prijs. Tot 10 jaar -34 kg wist Teije Kingma na 2 winstpartijen in de poule zich als 2e te plaatsen voor de finale poule. Daarin wist hij 2 partijen te winnen en dus het zilver te pakken. Zijn oudere broer, Jouke Kingma, was ook goed bezig. Hij wist bij de jongens -12 jaar -42 kg ook als 2e naar de finale poule te gaan, ook door 2 zeges. Hij pakte uiteindelijk brons.

Bij de jongens -15 jaar -50 kg begon Giel Dol goed. Hij won van clubgenoot Rienk Veenstra met houdgreep. Daarna liet hij zich verrassen. De andere partijen won hij weer met ippon en keerde zo met het zilver naar huis. Rienk eindigde helaas buiten de prijzen.

Kevin Swiers verloor zijn eerste partij van de latere kampioen bij de jongens -18 jaar -66 kg Mike Oost. De andere partijen won hij allemaal overtuigend met ippon. Zilver voor Kevin.

Mathijs Pietersma verloor zijn eerste partij, maar herstelde zich prima. Won 3 partijen op rij en wist ook in de finale poule nog een partij te winnen en zo met het brons naar huis te gaan.

Lisenka Bomas, Anna Fleur Visser, Amara Buwalda, Olaf vd Heide en Ferron Poelstra stonden goed te judoën maar vielen buiten de prijzen.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons