donderdag 13 april 2017 - 15:22 15:22 Leeftijd: 245 days

Geen medailles op NK -18 jaar en A-zeven competitie

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

Geen medailles op NK -18 jaar

Zaterdag 8 april kwamen er judoka's van Sportschool Poelstra in actie op het NK in Leek en op de A-zeven competitie in Gorredijk.

Manon Poelsma kwam in actie in de klasse -48 kg. Manon won de 1e van Milou van Amelavoort. Ze kwam direct waza-ari achter. Daarna kwam Milou op 2 straffen. Scoorde ze waza-ari terug en won na een minuut in de golden score met waza-ari. De tweede verloor van Elin Henninger. Ze kreeg direct een waza-ari tegen en kwam daarna in de houdgreep. De 3e tegen Indy Spits werd met ippon gewonnen voor houdgreep. Ze had al waza-ari gescoord. In de 4e tegen Amanda Lich stond ze goed te judoën, was ook de aanvallende judoka, maar zette en keer niet door en toen werd ze vervolgens gegooid.


Lisenka Bomas had in de klasse -48 kg eerst een bye. Daarna verloor ze van Rachel vd Meeberg. In de herkansingen had ze eerst weer een bye en daarna verloor ze weer na een goede partij.


Op het NK waren Silke Kloetstra, Moreno Felida en Kevin Swiers als officials aanwezig.


Verslag A-zeven competitie

Er waren ook veel judoka's aanwezig op de A-zeven competitie.

Sinne van Loenen behaalde de felbegeerde beker. Finn O'conner en Jouke Kingma kregen de bruine battle award, Sanne Post de gele, Jorrit Dijkstra de groene en Olaf v.d. Heide de blauwe.


Janiek vd Brug behaalde 16 punten, Finn O'conner 11, Sinne van Loenen 30, Luc Theuns 7, Zakiya Tamara Postmus 7, Jouke Kingma 27, Sanne Post 14, Mathijs Post 6, Mijmoena Jalloh 19, Tim Jorn Stienstra 27, Ferron Poelstra 8, Olaf vd Heide 9, Jorrit Dijkstra 19, Meike van Baaren 7 en Femke van Baaren 7.


Van Marijke Dijk is nog niet bekend hoeveel punten ze hebben behaald.


Esben Poelstra heeft daar geholpen als scheidsrechter.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons