donderdag 13 april 2017 - 15:16 15:16 Leeftijd: 226 days

Lisenka Bomas en Manon Poelsma naar NK -18 jaar

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

MANON POELSMA EN LISENKA BOMAS NAAR NK -18 JAAR

In Sporthal de Brink in Norg werd het DK -18 jaar gehouden. Van Sportschool Poelstra kwamen hier Lisenka Bomas -44 kg, Manon Poelsma -48 kg, Kevin Swiers en Moreno Felida -60 kg in actie.

Lisenka Bomas wist met het zilver zich te plaatsen voor het NK dat over 2 weken wordt gehouden in Leek.

Ook Manon Poelsma wist zich te plaatsen. Ze verloor haar eerste partij van Paulien Snijder. Daarna wist ze met een prachtige worp het brons te pakken.

In de klasse -60 kg stond Kevin Swiers uitstekend te judoën. Kevin won eerst van Noah Jaspers Faijer met een prachtige worp. Daarna versloeg hij Jasper Hoekstra met ippon. Helaas ging de halve finale verloren tegen de latere kampioen Huub Raspe. In de strijd om de 3e plaats begon hij goed tegen Dries Wiersma. Helaas verloor hij deze partij met houdgreep, waardoor hij als 5e eindigde en zich net niet plaatste voor het NK. Moreno Felida verloor zijn eerste partij na 3 minuten in de golden score van Dries Wiersma. Daarna won hij in de herkansingen van Patrick Krikke en n Milan Jager. Daarna moest hij het weer opnemen tegen Dries Wiersma. Weer verloor hij, ditmaal met verwurging en werd uitgeschakeld.

Prima optreden van de judoka's van Sportschool Poelstra. Allemaal zijn ze officieel nog in de categorie -15 jaar.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons