donderdag 13 april 2017 - 15:14 15:14 Leeftijd: 226 days

Moreno Felida pakt brons op NK -15 jaar

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

Moreno Felida wint bronzen medaille op NK -15 jaar

In het T-Kwadraat in Tilburg het NK judo -15 jaar gehouden. Van Sportschool Poelstra kwamen hier Moreno Felida, Manon Poelsma, Giel Dol en Kevin Swiers in actie. Coach vandaag was Rob Swiers.

Tot 60 kg kwamen Moreno en Kevin in actie.

Kevin won zijn eerste partij met ippon van Sven Caris. Moreno won zijn eerste partij met waza-ari van Wouter de Boer en in de 2e ronde met ippon van Finn Grevinga. Kevin ging in de 2e ronde onderuit in de golden score tegen Ward vd Linde. In de herkansing tegen Raghunath verspeelde Kevin een waza-ari voorsprong en verloor met ippon. Helaas uitgeschakeld. In de kwartfinale finale won Moreno met 3 straffen van Jari Wollrabe. De halve finale tegen Finn van Daatselaar ging in de golden score verloren. De strijd om de bronzen medaille werd met een prachtige worp gewonnen. Brons voor Moreno! Prachtige prestatie!

Giel Dol won zijn eerste partij in de klasse -50 kg met ippon van IJsbrand Kloover. De 2e partij ging helaas verloren tegen Noah Smit. In de herkansingen verloor hij daarna van Diego van Rosmalen. Helaas ook uitgeschakeld.

Bij de meisjes -52 kg kwam Manon Poelsma in actie. Manon had een bye in de eerste ronde. In de 2e ronde verloor ze daarna van Joyce Grote Punt. Daarna won ze in de herkansingen met waza-ari van Jana Buijs. Daarna verloor ze van Feliz Kuckonder met waza-ari en was ze uitgeschakeld.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons