zondag 05 maart 2017 - 11:17 11:17 Leeftijd: 284 days

Sanne Vermeer wint European Open Woman in Praag

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

SANNE VERMEER WINT EUROPEAN OPEN WOMAN IN PRAAG

Zaterdag 4 maart werd in Praag de Europese Vrouwen Open gehouden. Het Nederlandse team deed het uitstekend. Door de 3 medailles van de Friese dames Sanne Vermeer (Stiens), Natascha Ausma (Lippenhuizen) en Margriet Bergstra (Lemmer) werd Nederland 1e in het medaille klassement. Waren ook de enige Nederlandse medailles.

De 18-jarige Sanne Vermeer maakte twee weken geleden haar debuut in het senioren circuit in het Oostenrijkse Oberwart. Daar verloor ze in de 1e ronde na bijna 4 minuten in de verlenging. In de judowereld wordt Sanne Vermeer al gezien als een fenomeen in de klasse -63 kg. Ze won in 2015 de wereldtitel cadetten -18 jaar en in 2016 werd ze Europees kampioene junioren en Nederlands kampioene senioren. Op haar tweede senioren toernooi toonde ze weer haar enorme talent. Na een bye in de 1e ronde won ze met waza-ari van de Spaanse Isabel Puche. In de 3e ronde tegen de Turkse Ummahun Kabak kwam ze nog wel een straf achter, maar wist ze in de laatste seconde van de partij een waza-ari te scoren en zich zo te plaatsen voor de kwart finale. Daarin versloeg ze de sterke Israëlische Rotem Shor met ippon na goed 3 minuten. In de halve finale moest ze aantreden tegen opnieuw een Spaanse: Sarai Padilla Guerrero. Die werd na 2.20 verslagen met 3 straffen. In de finale moest het opnemen tegen de 8 jaar oudere Francaise Clementine Louchez. In de normale tijd werd niet gescoord, maar in de golden score wist Vermeer haar tegenstandster met een perfect getimede overname met ippon te verslaan en zo haar eerste senioren toernooi te winnen.

In de klasse -70 kg had Natascha Ausma een bye in de 1e ronde. Tegen de Kazachse Zere Bektaskyze won ze op straf in de 2e ronde. Ook de kwart finale werd op straf gewonnen van de Poolse Sandra Lickun, hiermee maakte ze een waza-ari achterstand goed. In de halve finale tegen de Belgische Roxane Taymans won ze met waza-ari. In de finale moest ze het opnemen tegen de Duitse Lea Pueschel. Ausma won deze partij met 2x waza-ari en pakte zo ook de titel.

In de klasse -57 kg stond Margriet Bergstra goed te judoën. In de 1e ronde versloeg ze Beae Pepera met waza-ari. In de 2e ronde werd Mina Libeer uit België verslagen met waza-ari en in de kwartfinale de Georgische Marian Janasvili met ippon. In de halve finale was ze veel te sterk voor de Kazachse Severa Nishanbayeva. Bergstra won met waza-ari en ippon. Helaas ging Bergstra in de finale onderuit tegen de Poolse Anna Borowska. Hierdoor moest ze genoegen nemen met zilver.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons