zondag 05 maart 2017 - 10:37 10:37 Leeftijd: 284 days

Moreno Felida Noordelijk Kampioen

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

Moreno Felida noordelijk kampioen


In Kollum werd zaterdag 25 februari de Noordelijke Kampioenschappen judo gehouden voor judoka's -15 jaar en -12 jaar. Bij de leeftijd -15 jaar plaatsten de nummers 1t/m3 voor het NK dat op 11 maart in Tilburg wordt gehouden.

Bij de jongens -60 kg kwamen 2 judoka's van Sportschool Poelstra in actie. Moreno Felida won zijn eerste partij met 3x waza-ari. De halve finale won hij ook met waza-ari. De finale tegen Patrick Krikke werd met een prachtige worp met ippon gewonnen. Kampioen! Ook Kevin Swiers deed het goed in deze klasse. Hij won de eerste ronde met ippon. Verloor de halve finale van Patrick Krikke. De strijd om brons won hij van Paul van der Weg met houdgreep. Brons en naar het NK.

Giel Dol -50 kg won zijn 1e partij van Sven van Oostrum. Verloor daarna de halve finale en won de strijd om brons van Rico Adema. Ook naar het NK. Manon Poelsma was 2 ons te zwaar voor de klasse -48 kg. Nu een klasse hoger. De 1e partij won ze overtuigend. De 2e ging verloren, maar de strijd om brons werd weer met een schitterende worp gewonnen. Ook naar het NK.

Voor Esben Poelstra draaide het DK uit op een grote teleurstelling. Hij verloor de 2e ronde van de latere kampioen Quinten en in zijn 2e partij in de herkansingen had hij de arbitrage niet mee. Zuur dat hij het NK op zijn verjaardag moet missen. Ook Lisenka Bomas moet het NK aan zich voorbij laten gaan. De 1e ronde werd gewonnen, daarna verloren en de strijd om het brons werd in de golden score verloren op straf.

Mathijs Pietersma en Rienk Veenstra verloren beiden 2x. Anna Fleur Visser en Eva vd Kooi wonnen allebei een partij en verloren 2x en waren ook uitgeschakeld.


AMARA BUWALDA PAKT ZILVER


In de leeftijd -12 jaar wist Amara Buwalda -41 kg 2 van haar 3 partijen te winnen en zo het zilver te pakken. Meimoena Jalloh pakte hier een bronzen medaille. Ook Riemer-Jelte Buwalda -27 kg deed het goed. Hij won al zijn voorronde partijen voortijdig. Helaas verloor hij in de finale poule zijn beide partijen en werd derde. De broertjes Kingma wisten ook een medaille te pakken. Jouke pakte brons in de klasse -47 kg en Teije deed hetzelfde in de klasse -34 kg. Mark Verstraten -34 kg deed het ook verdienstelijk. Won 2 partijen, maar kwam niet door zijn poule heen. Sinne van Loenen kwam ook niet in de buurt van de medailles.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons