woensdag 01 februari 2017 - 14:50 14:50 Leeftijd: 297 days

Geen medailles op Dutch Open Espoir

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

Geen medailles op Dutch Open Espoir

Zondag 15 januari 2017 werd er in Eindhoven gestreden om de Dutch Open Espoir titel. Van Sportschool Poelstra kwamen hier bij de jongens -15 jaar Esben Poelstra -38 kg, Moreno Felida -60 kg en Giel Dol -50 kg in actie en bij de meisjes -15 jaar Lisenka Bomas -44 kg en Manon Poelsma -48 kg en Robin Kalsbeek -100 kg op de mat bij de heren -21 kg.

Moreno Felida wist zijn eerste 2 partijen overtuigend te winnen. Helaas verloor hij ongelukkig de halve finale. In de strijd om het brons verloor Moreno uiteindelijk in de golden score met yuko.

Esben Poelstra versloeg op straf zijn eerste tegenstander uit Duitsland. Daarna was hij ook veel sterker en won met ippon. Met 2 prachtige worpen wist hij ook zijn 3e partij winnend af te sluiten. De kwartfinale ging verloren tegen Daan Radier, de latere kampioen. In de herkansing scoorde Esben een waza-ari. Hij leek de partij te winnen, maar de scheidsrechters beoordeelden zijn aanval met sode-tsuri-komi-goshi als onregelmentair en zagen er een armklem in vanuit staande positie. Hierdoor werd hij gediskwalificeerd. Helaas uitgeschakeld.

Giel, Manon en Lisenka verloren alle 3 hun 1e partij en kregen helaas geen herkansing.

Robin Kalsbeek had zijn dag niet. Hij verloor eerst van de latere nummer 2. Daarna verloor hij weer in de herkansingen en was uitgeschakeld.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons