woensdag 01 februari 2017 - 13:26 13:26 Leeftijd: 297 days

3x brons in Bremen

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

3x BRONS IN BREMEN

Zaterdag 10 en zondag 11 december warden de Bremen Open.

Van Sportschool Poelstra kwam alleen Esben Poelstra in actie bij de jongens -12 jaar -35 kg. op zaterdag. Hij begon moeizaam aan het toernooi. Hij won zijn eerste partij met yuko. Helaas verloor hij in de 2e ronde met yuko. In de herkansing herstelde hij zich prima. Daarin won hij de 1e met yuko en waza-ari, de 2e met ippon en de derde met yuko. Daarna was hij ook duidelijk de betere maar wist niet tot score te komen. Hij won op beslissing. In de strijd om het brons scoorde hij eerst een yuko en in de volgende actie raakte Esben zijn tegenstander geblesseerd en moest opgeven. Esben dus brons.

Op zondag kwamen van Sportschool Poelstra hier Moreno Felida, Manon Poelsma, Lisenka Bomas en Giel Dol in actie. Allemaal in de -15 jaar.

Moreno Felida verloor zijn eerste partij op straf. In de herkansingen wist hij zich goed te herstellen. Hij won zeer overtuigend zijn eerste 2 partijen in de herkansingen. Met een goed uitgevoerde armklem wist Moreno zich te plaatsen voor de strijd om het brons. Deze partij werd met een schitterende heupworp gewonnen: brons voor Moreno

Ook Manon Poelsma verloor haar eerste partij in de klasse -48 kg. Met een schitterende schouderworp won ze haar volgende partij met ippon. Daarna won ze nog 2x en plaatste zij zich ook voor de strijd om brons. Die werd op straf gewonnen. Ook brons voor Manon.

Lisenka Bomas had een bye in de 1e ronde -44 kg. De volgende l partij werd met ippon gewonnen. Helaas verloor ze daarna van de latere kampioene. In de herkansing won zeer daarna weer met ippon en haar laatste partij ging verloren op straf. Net geen medaille, maar wel goed gejudood.

Giel Dol verloor zijn eerste partij in de golden score op straf in de klasse -50 kg. Ook de 2e partij ging verloren. Hierdoor was hij uitgeschakeld.SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons