woensdag 01 februari 2017 - 13:18 13:18 Leeftijd: 297 days

4X goud in Den Helder

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

4x GOUD IN DEN HELDER

Zaterdag 26 november en zondag 27 november waren de Open Helderse Judo kampioenschappen. Van Sportschool Poelstra kwamen hier Thomas Kalsbeek, Anna Fleur Visser en Esben Poelstra in actie op zaterdag.

Esben was bij de jongens -12 jaar -38 kg snel klaar in de voorronde. Bij won zijn beide partijen overtuigend met ippon. In de kwartfinale stond hij ook goed te judoën en won hij met waza-ari en yuko. In de halve finale moest hij het opnemen tegen trainingsmaatje Sam Sprenger. Sam kreeg een shido. Op het laatst wist Esben met een schitterende worp ippon te scoren. In de finale won hij weer met ippon, ditmaal met houdgreep. Esben kampioen.

Bij de meisjes -12 jaar +44 kg was Anna Fleur Visser zeer sterk op dreef. In haar eerste partij won ze met ippon voor een prachtige beenworp. In de 2e partij won ze met ippon voor houdgreep. Daarna versloeg ze haar tegenstandster met een fraaie heupworp. In de beslissende partij won ze weer met houdgreep en pakte dus net als Esben de titel. Prima prestatie!

Bij de jongens -18 jaar -60 kg kwam Thomas Kalsbeek in actie. Hij mist nog wedstrijd ritme. Hierdoor verloor hij zijn beide partijen en was uitgeschakeld.

Zondag kwamen van Sportschool Poelstra kwamen hier Lisenka Bomas, Giel Dol, Manon Poelsma en Moreno Felida in actie.

Moreno Felida stond zeer goed te judoën. Hij wist bij de jongens -15 jaar -60 kg al zijn partijen te winnen. Hij versloeg o.a. de nummer 3 van Nederland. Prima prestatie!

Manom Poelsma verloor haar eerste partij met wazari, zelf had ze 4 yuko's. Daarna won ze haar volgende 2 partijen met ippon, daarna verloor ze van een meisje uit de -18, en won ze haar laatste partij. Dat meisje uit de -18 deed mee voor de lol, dus uiteindelijk werd ik Manan op punten kampioen! Super gedaan!

Giel Dol moest zijn eerste partij tegen Jur Deurlo na 20 seconde met een verwurging verloren. Jur is later 1e geworden.

Tweede partij na yuko tegen, met een waza-ari en houdgreep gewonnen.

Derde partij in de finale poule tegen de latere nummer 2 met 2 yuko's tegen verloren. Wel goed gejudood deze partij, maar tegenstander was sterker. Helaas ben medaille. Wel goed staan judoën.

Lisenka Bomas kwam helaas ook niet in de prijzen. Ze wist zog wel een partij te winnen.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons