zondag 13 november 2016 - 16:49 16:49 Leeftijd: 1 year

judosuccessen in Den Haag

Categorie: Uitslagen
Door: John Poelstra

JUDOKA'S IN DE PRIJZEN IN DEN HAAG


Zaterdag 12 november werd in Den Haag weer het internationale residentie judotoernooi gehouden. Van sportschool Poelstra kwamen hier 7 judoka's in actie. 3 wisten er een medaille te pakken.

De beste prestatie kwam op naam van Moreno Felida bij de jongens -15 jaar -60 kg. Hij wist zijn eerste 2 partijen zeer knap te winnen. Daarna verloor hij de kwart finale. In de herkansingen wist hij nog 3x te winnen en zo de zwaar bevochten bronzen medaille in de wacht te slepen.

Bij de jongens -12 jaar -38 kg kwam Esben Poelstra in actie. Hij wist zijn eerste 2 partijen zonder problemen te winnen en met prachtige worpen te winnen. In zijn derde partij werd hij zelf met ippon gegooid en moest daardoor genoegen nemen met zilver.

Het optreden van Anna Fleur Visser bij de meisjes -12 jaar +44 kg was ook weer goed. Met haar sterke judo wist zij het brons te pakken.

Manon Poelsma stond ook heerlijk te judoën. Met prachtige worpen en sterk judo kwam ze een heel eind. De eerste partij met prachtige worp gewonnen. Daarna verloor ze. De volgende 3 werden gewonnen, maar daarna verloor ze weer. Ze gaf een voorsprong uit handen. Ze eindigde hierdoor als 7e.

Giel Dol (-15 jaar -50 kg); Anandi Bomas (-15 jaar -40 kg) en Lisenka Bomas (-15 jaar -44 kg) kwamen helaas niet in de buurt van de medailles.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons