donderdag 07 december 2006 - 21:20 21:20 Leeftijd: 11 yrs

Michel Nicolay pakt brons in Hoogeveen (G-judo)

Categorie: Uitslagen

MICHEL NICOLAY PAKT BRONS IN HOOGEVEEN

 

Zaterdag 2 december 2006 ging Michel Nicolay naar Hoogeveen om mee te doen aan het Kersttournooi van Budovereniging Hoogeveen. Michel had zich opgegeven voor het G(ehandicapten)-judo. Dit vond plaats tussen de andere poules door.
In gezelschap van zijn zus(je) Esther en een coach was Michel om 12.15 in Hoogeveen. Precies op tijd om zich om te kleden en zich daarna te melden bij de wedstrijdleiding. In totaal hadden zich ongeveer 16 heren opgegeven. Ik vroeg Esther of er geen gehandicapte dames waren, of dat die niet konden judoën. Esthers antwoord was dat dames altijd gezond zijn. Dat de lezer het maar even weet!
Michel zat in een poule van 4, samen met Eelco du Pree, Johan Leegstra en Johan Borgman. De eerste wedstrijd tegen Eelco begon goed. Direct na het groeten probeerde
Eelco Michel naar voren weg te duwen. Michel zette zijn been ervoor, trok Eelco over het been heen, en gooide hem op de mat (vol op zijn rug) voor ippon. Kenners zullen begrepen hebben dat dit een tai-otoshi (trekkende armworp) was. De hele partij heeft hooguit 10 seconden geduurd. Het eerste punt is binnen.

De tweede wedstrijd, met Johan Leegstra, was zwaarder. Weliswaar heeft Johan een blauwe band (Michel heeft bruin), maar dat zegt ook niet alles. Het staande gedeelte eindigde zonder worpen voor een van beide partijen. Michel wist Johan goed te ontwijken, maar het initiatief lag wel bij Johan. Op een bepaald moment kwamen de heren op de grond terecht, en toen rolde Johan Michel vrij vlot in een houdgreep. Michel heeft er een hekel aan om in een houdgreep te liggen, en klopte dus al heel snel af. De tweede partij was dus met ippon verloren.

Michel was teleurgesteld, maar er was nog een partij te judoën. Naar mijn inschatting de moeilijkste tegenstander. Johan Borgman stond met een zwarte band zijn mannetje. Hoewel Michel in het begin Johans aanvallen goed wist te ontwijken, kwam hij zelf niet in de wedstrijd. Na enige tijd wist Johan Michel goed in positie te krijgen voor tai-otoshi, gooide Michel vol op zijn rug, en viel er zelf bovenop. De scheidsrechter gaf een terechte ippon voor Johan, maar Michel lag op de mat, en had een behoorlijke klap op zijn borst gehad. Gelukkig geen ernstige blessure.

Zo eindigde het tournooi met 1 gewonnen en 2 verloren partijen. Na anderhalf jaar geen wedstrijden te hebben gedaan een nette prestatie, waarbij Michel ook mooi judo heeft laten zien, vooral in de eerste partij. De andere 2 tegenstanders waren voor Michel op dit moment een maatje te groot. Na de prijsuitreiking (een derde plaats voor Michel, met weer een mooi beeldje voor in Michels prijzenkast) hebben we nog wat gedronken, en daarna weer terug naar Leeuwarden. Michel had het wel naar zijn zin gehad, en wil in maart 2007 meedoen in Leeuwarden, zei hij. We kregen ook al een uitnodiging voor het februaritournooi in Nieuwegein. Maar dat is waarschijnlijk toch iets te ver weg. Al met al voor Michel en de begeleiding een mooie dag.

 

Michel Nicolay op het podium met de derde prijs.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons