zondag 19 november 2006 - 16:19 16:19 Leeftijd: 11 yrs

Nicole Folkertsma en Sanne Vermeer de besten in Hoogezand

Categorie: Uitslagen

NICOLE FOLKERTSMA EN SANNE VERMEER DE BESTEN

 

 

 

Zaterdag 19 november 2006. In Sporthal Kalkwijck in Hoogezand werd weer het jaarlijkse internationale judotoernooi georganiseerd door de plaatselijke judovereniging. Ook de judoka’s van Sportschool Poelstra haalden hier natuurlijk weer de nodige successen.

Bij de meisjes –12 jaar was Nicole Folkertsma (Sint Jacobiparochie) weer sterk op dreef. De eerste 3 partijen werden met ippon gewonnen en de laatste werd gewonnen na verlenging op beslissing van de scheidsrechter. De eerste prijs dus voor haar. Ook bij de meisjes –10 jaar –30 kg. was er een eerste prijs voor Poelstra. Sanne Vermeer (Stiens) won haar eerste partij met een houdgreep en de 2e met het mooiste punt van de dag: ippon voor heupworp. Ook de derde partij werd met ippon gewonnen en dus de eerste prijs voor Sanne. Het werd een goede dag voor familie Vermeer. Rik, de oudere broer van Sanne, pakte het zilver bij de jongens –12 jaar –36 kg. Na verlies in zijn eerste partij, won Rik zijn 4 overige partijen, waarvan 3 met ippon en een met waza-ari.

Bij de jongens geboren in 1991-1992 –50 kg. stond Glenn Dijkstra (Stiens) weer uitstekend te judoen. In een loodzware voorronde poule met Wessel Anne v.d. Ploeg en Arthur Meulema wist Glenn zijn uitstekende vorm van de laatste tijd weer gestalte te geven. Na winst in zijn eerste partij, verloor hij pas in de golden score van Arthur Meulema. Wessel Anne werd weer verslagen, zodat hij zich achter Arthur plaatste voor de finale poule. Hierin won Glenn nog twee maal met armklem en pakte zo het zilver. Bij de jongens geboren in 1993-1994 –50 kg. moest Bas Veenstra (Stiens) vol aan de bak. Tactisch en goed geconcentreerd won Bas achtereenvolgens van Andre Klijnstra (yuko), Lorenzo Kleinjan (koka) en de volgende partij ook met yuko. Hierdoor plaatste hij zich voor de finale poule. Daarin won hij eerst nog van Martijn Zantvoort op beslissing en leek hij de eerste prijs te pakken. Met 2 yuko’s en een koka voorsprong liet hij zich nog verrassen. Hierdoor eindigde hij op punten op de derde plek en moest dus genoegen nemen met brons. Ook bij de heren –20 jaar –66 kg. verkeert Martijn Schlepers (Sneek) in goede vorm. Na winst met waza-ari in zijn eerste partij, verloor hij zijn tweede. Daarna won hij nog 3 maal, waarvan 2 maal met ippon. De wedstrijd voor zilver en brons ging verloren, zodat Martijn met brons huiswaarts keerde.

Bij de 7-8 jarigen –27 kg. was Pascale Netzer (Sneek) sterk op dreef. Haar eerste 2 partijen won ze met ippon voor houdgreep en de derde met een waza-ari. Ook de 4e werd gewonnen met ippon, maar in de laatste partij verspeelde zij haar eerste prijs, door een waza-ari voorsprong uit handen te geven. Zilver dus voor Pascalle. Tot 33 kg. bij de meisjes –10 jaar maakte Silke Kloetstra het heel spannend. Zij zorgde dat ze een beslissingswedstrijd kreeg voor de 2e en 3e prijs. Deze won ze met een prachtige heupworp, zodat Silke met zilver terugkeerde naar Stiens. Bij de jongens –10 jaar begon Jesse Krekelaar zeer overtuigend. Door 2 maal met ippon te winnen, eenmaal met waza-ari en eenmaal met koka plaatste hij zich als poule winnaar voor de finale poule. Hierin zou hij uiteindelijk beslag leggen op een uitstekende bronzen medaille. Marc Stol verloor zijn eerste partij bij de jongens –12 jaar –50 kg, maar herstelde zich daarna uitstekende. Met prachtige punten plaatste hij zich voor de finale poule. Ook Marc Stol zou hierin uiteindelijk met het brons terugkeren naar Stiens.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons