vrijdag 10 november 2006 - 14:27 14:27 Leeftijd: 11 yrs

Judoka's Poelstra sterk in Leeuwarden

Categorie: Uitslagen

JUDOKA’S POELSTRA STERK IN LEEUWARDEN

In Sporthal Bilgaard werd alweer voor de 5e keer de Open Leeuwarder Kampioenschappen judo gehouden. De judoka’s van Sportschool Poelstra presteerden hier weer uitstekend. Maar liefst 12 wisten er met de eerste prijs vandoor te gaan.
Bij de jongens geboren in 1995 en 1996 beschikt Poelstra over een aantal talentvolle judoka's, die naast het winnen van prijzen ook over een uitstekend techniek beschikken. In de klasse –38 kg. won Jorrit Kloetstra (Stiens) zijn eerste partij zeer overduidelijk met een yuko. De volgende 4 partijen werden alle 4 met ippon gewonnen, waarvan 3 met houdgreep en 1 met een prachtige worp. In de finale poule was hij de sterkste en pakte zo de eerste prijs. In de klasse –50 kg. was ook Marc Stol de allerbeste. Met prachtige technieken versloeg de judoka uit Stiens zijn 3 tegenstanders en pakte zo de eerste prijs. Kevin Dijkstra (Stiens) won zijn eerste 3 partijen met ippon waarvan 2 met heupworp en 1 met houdgreep. De 4e werd met een waza-ari gewonnen. In de finale poule wist Kevin uiteindelijk beslag te leggen op een bronzen medaille. Tot 34 kg. kwamen Rik Vermeer (Stiens) en Branco Kuijpers (Sneek) op de mat. Rik won zijn voorronde partijen allemaal: 1e met ippon, 2e met waza-ari en de 3e met yuko. Branco won zijn 3 voorronde partijen ook allemaal, waarvan 2 met ippon en 1 met yuko. Beiden gingen ze als poule winnaars door naar de finale poule. Hierin won Rik zijn beide partijen en pakte de eerste prijs. Branco wist uiteindelijk beslag te leggen op het brons. Bij de meisjes in deze leeftijdscategorie +40 kg. verloor Maaike Bourgonje haar eerste partij. Daarna won ze haar volgende wedstrijd met ippon voor houdgreep. Helaas verspeelde ze daarna een waza-ari voorsprong, waarna ze de draad weer goed oppakte: De laatste 2 partijen werden met ippon gewonnen zodat Maaike het brons mee naar Berlikum nam. Nicole Folkertsma uit Sint Jacobiparochie was weer zeer goed op dreef in de klasse –40 kg. Met 3 overwinningen in de voorrondes werd zij poule winnares. Daphne Jonker werd door 2 overwinningen 2e van de poule en gingen dus beiden door naar de finale poule. Hierin was Nicole Folkertsma weer overduidelijk de beste en pakte na nog 2 zeges de eerste prijs. Daphne Jonker legde beslag op het brons.
Ook bij de jongens en meisjes tot 10 jaar zit het wel goed bij Poelstra. Bij de meisjes –25 kg. deed Ivana de Beavesier-Watson (Sneek) het uitstekend. Doordat zij op overtuigende wijze 3 van haar 5 partijen met ippon voor houdgreep wist te winnen pakte zij een bronzen medaille. Bij de meisjes +40 kg. won Saskia Haarsma (Minnertsga) in haar eerste partij op beslissing van de scheidsrechter van clubgenote Alieke Hebma (Sneek). Daarna won Saskia al haar 4 partijen met ippon voor houdgreep en greep dus de eerste prijs. Alieke won daarna nog 3 maal en legde zo beslag op de derde prijs. Tot 36 kg. deden Petra Wijnia (Sneek) en Carla Haarsma (Minnertsga) het beiden uitstekend. Petra wist 4 partijen in de voorrondes met ippon te winnen en zo poule winnares te worden. Carla won 3 van haar 4 partijen in de voorrondes en ging als nr. 2 door naar de finale poule. Daarin liet Petra zich in haar eerste partij verrassen en won haar laatste partij van Carla. Petra ging met de 2e prijs naar huis en Carla met de derde prijs. Tot 32 kg. moesten Sanne Vermeer en Silke Kloetstra (beiden uit Stiens) het in de eerste partij tegen elkaar opnemen. Sanne won met heupworp. Ook in de volgende 3 partijen won Sanne met heupworp: ippon. In de 4e partij scoorde ze eerst een waza-ari (voor heupworp natuurlijk) en besliste ze de partij definitief met houdgreep en pakte zo dus de eerste prijs. Silke won daarna ook 4 maal met ippon, waarvan 2 maal met een prachtige heupworp en tweemaal met houdgreep zodat het zilver voor Silke was. Bij de jongens –34 kg. heeft Jesse Krekelaar (Stiens) weer helemaal de draad opgepakt. Na een lichte dip in zijn prestaties was hij in Leeuwarden oppermachtig. Met 3 fantastische worpen werd hij poule winnaar. Ook in de finale poule won hij 2 maal met ippon en was de eerste prijs dus zeer terecht voor hem. Tot 38 kg. won Julian Netzer uit Sneek zijn eerste 3 partijen met ippon voor houdgreep. In de winnaars poule bouwde Julian zo’n punten voorsprong op dat het koka verlies in zijn laatste partij geen gevolgen had: Eerste prijs voor Julian. In de klasse +38 kg. won Dennis Runia (Berlikum) zijn 4 voorronde partijen allemaal met ippon: 3 met houdgreep en 1 met een prachtige offerworp. In de finale poule ging Dennis verder met waar hij mee geeindigd was: winnen; zodat ook hij de eerste prijs pakte. Tot 30 kg. stond Ysbrand de Haas (Sint Annaparochie) uitstekend te judoen. Met 5 overwinningen, waarvan 3 met houdgreep en 2 met prachtige worpen wist hij de eerste prijs voor zich op te eisen op zijn eerste echte grote judotoernooi.
Bij de jongens –15 jaar –46 kg. won Tjemme Piso uit Sneek zijn eerste 3 partijen met ippon voor houdgreep. Helaas verloor hij zijn finale partij om de eerste en 2e prijs, waardoor hij met zilver naar huis ging. Maurice Wiggers (Sneek) maakte het in deze klasse extra spannend. Doordat 3 judoka’s gelijk eindigden op de derde plaats moesten ze overspelen. Maurice wist deze beiden partijen te winnen en zo het brons te pakken. Ook –55 kg. haalden 2 judoka’s van Poelstra het podium. Reinier de Vries (Stiens) werd door 3 ippon overwinningen in de voorrondes poule winnaar. Marco Reekers (Stiens) verloor zijn tweede partij in de voorronde, maar won op beslissing van een bruine bander (zelf is Marco oranje) en van clubgenoot Kevin Runia (Berlikum) en ging als nr. 2 naar de finale poule. Doordat Reinier zijn eerste finale partij met ippon won kon hem de eerste prijs niet meer ontnemen. Ook niet nadat hij verrassend verloor van Marco. De eerste prijs ging dus naar Reinier de Vries en het brons was voor Marco Reekers.
Bij de allerjongste zwaargewichten (6-7 jaar +28 kg) waren Angelique Folkertsma (Sint Jacobiparochie) en Annebrit Woltman (Sneek) uitstekend op dreef. Angelique werd na 3 overwinningen in de voorrondes met ippon poule winnares en Annebrit won in de voorrondes 2 van haar 3 partijen met ippon en 1 met waza-ari en werd dus ook poule winnares. Angelique won in de finale poule op beslissing van de scheidsrechter van Annebrit en won ook haar laatste partij met ippon. Angelique keerde dus met de eerste prijs naar huis en Annebrit pakte het brons.


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons