vrijdag 10 november 2006 - 14:21 14:21 Leeftijd: 11 yrs

Glenn Dijkstra weer ijzersterk in Emmen

Categorie: Uitslagen

GLENN DIJKSTRA WEER IJZERSTERKIn Sporthal Angelslo te Emmen werd voor het eerst De Open Drentse Kampioenschappen Judo gehouden ter ere van het 40 jarige bestaan van de plaatselijke JV Vos. Het toernooi werd door de JBN gelijk aangemerkt als een B-toernooi voor de leeftijd –15 en –17 jaar, wat inhoudt dat er maar 1 evenement voor die leeftijdscategorieen in Nederland plaatsvindt. Het had tot resultaat een zeer sterk deelnemersveld, met weer een aantal toppers uit Nederland op de mat.


Een judoka van Sportschool Poelstra die daar zo langzamerhand ook tot gerekend mag worden is Glenn Dijkstra. Na vorige week in een absolute topbezetting in Alkmaar al brons gepakt te hebben was hij ook nu weer ijzersterk op dreef bij de jongens –15 jaar –50 kg. In de eerste ronde was Glenn met armklem te sterk voor Gustaaf Gruppen van Hoogeveen. In de halve finale moest Glenn het opnemen tegen de sterke Wessel v.d. Ploeg van Tori (nr. 3 NK –17 jaar). Na een spannende strijd trok Glenn uiteindelijk aan het langste eind: koka voor armworp. In de finale kwam de tegenstand van Zoubier Hadi uit Venendaal (nr. 2 NK –15 jaar). Glenn Dijkstra was in deze partij duidelijk de betere en besliste de partij met een prima actie vlak voor tijd met yuko. Hierdoor pakte hij dus het goud.


Een tweede judoka van Sportschool Poelstra die zijn sporen al verdient heeft in de top van Nederland is Robert van der Wal. Na een bye in de eerste ronde won hij met yuko voor een prachtige brandweergreep zijn tweede partij. In de halve finale won Robert met een prachtige schouderworp van Ali Ifgiren (Oord): ippon. In de finale tegen de Niels Breider (Vos) ging het lange tijd gelijk op tussen deze nationale toppers in deze klasse. Na 3 minuten was de stand gelijk en moest er worden verlengd. Met een overname scoorde Niels een koka en besliste de partij. In de strijd om zilver en brons was Robert weer de sterkste: Berry Wind werd met ippon voor schouderworp verslagen. Zilver dus voor Robert van der Wal.


Bij de heren –20 jaar –66 kg. kwam Martijn Schlepers uit Sneek prima voor de dag. In de eerste ronde won hij met ippon voor een schitterende brandweergreep en in de kwart finale won hij met ippon voor een schouderworp. In de halve finale verloor hij echter met yuko tegen koka, maar door in de herkansingen nog twee maal te winnen wist hij het brons voor zich op te eisen.


Bij de meisjes –12 jaar –40 kg. won Nicole Folkertsma uit Sint Jacobiparochie haar eerste partij met houdgreep. In de tweede partij scoorde zij met een prachtige heupworp ippon. Doordat zij ook haar derde partij wist te winnen plaatste Nicole zich voor de finale poule. In haar eerste partij in de finale poule wist zij een koka te scoren en doordat zij ook haar laatste partij met een schitterende heupworp met ippon wist te winnen pakte Nicole Folkertsma ook een gouden medaille. In de klasse –44 kg. won Daphne Jonker haar eerste partij met een offerworp: yuko. Door in het vervolg van haar 4 partijen nogmaals met ippon voor houdgreep te winnen wist de judoka uit Sneek een bronzen medaille te pakken. Ook was er nog een bronzen medaille voor Saskia Haarsma (Minnertsga) bij de meisjes 8-9 jaar +40 kg.


 


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons