vrijdag 20 oktober 2006 - 02:58 02:58 Leeftijd: 11 yrs

Jesse de Valk ijzersterk in Norg

Categorie: Uitslagen

In Sporthal de Brinkhof in Norg werd voor de 3e maal het Nofoe-San toernooi gehouden. Van de 18 judoka’s die er van Sportschool Poelstra op de mat kwamen wisten er maar liefst 16 een medaille te winnen, een zeer succesvol toernooi dus.

Bij de heren –17 jaar –73 kg. verkeerde Jesse de Valk (Stiens) in een bloedvorm. Deze zeer getalenteerde judoka pakte eindelijk eens een eerste prijs in een sterk deelnemersveld. Zijn eerste partij werd met ippon voor houdgreep gewonnen. In de tweede partij moest Jesse het opnemen tegen de sterke Stefan Greuter (Noordelijk kampioen –17 jaar). Jesse gaf Stefan geen schijn van kans en bekroonde de partij door ippon te scoren voor sankaku (driehoeksverwurging). Door zijn volgende partij met yuko te winnen, was het goud zeer verdiend voor Jesse de Valk. Bij de jongens –16 jaar –66 kg. wist Gerben Flonk (Stiens) 2 van zijn 3 poule wedstrijden met ippon te winnen en zich zo te plaatsen voor de finale poule. Hierin zou hij uiteindelijk het brons pakken.

Bij de jongens 12-13 jaar –38 kg. stonden de gebroeders Doetjes (Stiens) sterk te judoen. Marvin begon ongelukkig met een yuko verlies in zijn eerste partij. Ray won zijn eerste partij met ippon voor houdgreep. In de tweede partij moesten ze tegen elkaar en Ray won met houdgreep. Doordat Ray ook zijn volgende twee partijen met ippon wist te winnen met houdgreep en armklem wist hij met de eerste prijs naar huis te gaan. Marvin herstelde zich uitstekend en pakte door nog twee maal te winnen met ippon het brons. In de klasse –50 kg. won Bas Veenstra (Stiens) zijn eerste twee partijen zeer overtuigend met ippon voor houdgreep. In zijn 3e poule wedstrijd moest hij het opnemen tegen de sterke Andre Hendriksen uit Veendam. Na een goede partij van Bas ging deze partij helaas verloren, maar in de finale poule wist hij weer de draad op te pakken en door zeer geconcentreerd en tactisch goed te judoen de volgende twee partijen ook te winnen en zo het zilver te pakken. Tot 55 kg. won Kevin Runia (Berlikum) zijn eerste partij met een mooie beenworp. Helaas ging zijn volgende partij verloren. Daarna herstelde Kevin zich en door de volgende partij met ippon te winnen pakte hij het zilver.

Marc Stol (Stiens) stond ook weer uitstekend te judoen bij de jongens 10-11 jaar –50 kg. Zijn eerste 3 poule wedstrijden werden zeer overtuigend met ippon voor prachtige worpen gewonnen. Helaas verloor hij de eerste partij in de finale poule, maar de volgende partij werd weer met ippon voor houdgreep gewonnen: zilver voor Marc Stol. Tot 44 kg. won Julian Koops (Stiens) zijn eerste partij met houdgeep. Ook zijn 2e wedstrijd werd met ippon voor houdgreep gewonnen. Door daarna een voorsprong te verspelen, verloor hij die partij. Zijn laatste partij werd weer met ippon gewonnen, waardoor het zilver voor Julian was. Tot 40 kg. werd Jacob Koornstra (Finkum) 2e van zijn poule, door eenmaal te winnen met ippon. Ook in de finale poule wist hij weer een partij met ippon te winnen en zo het brons veilig te stellen. Tot 36 kg. won Rik Vermeer (Stiens) zijn eerste 2 partijen met schitterende heupworpen: ippon. In zijn derde poule wedstrijd boog hij een yuko achterstand om in een overwinning. In zijn eerste partij in de finale poule verloor Rik, maar de volgende partij werd weer gewonnen: zilver voor Rik Vermeer. Zijn jongere zusje Sanne Vermeer deed het ook uitstekend bij de meisjes van 8 en 9 jaar. In de klasse –30 kg. stond zij uitstekend te judoen. Drie van haar 5 ippon winstpartijen won zij met een prachtige worp, de andere twee won ze met houdgreep. Een zeer terechte eerste prijs dus voor Sanne. Tot 27 kg. verspeelde Tyana Hendriksma (Stiens) in haar eerste partij een koka en een yuko voorsprong. In haar volgende partij scoorde ze met een beenworp een waza-ari. De daarop volgende twee partijen werden gewonnen met prachtige heupworpen, resp. met ippon en waza-ari. Hierdoor legde ook Tyana beslag op het zilver. Bij de jongens in deze leeftijd verloor Jesse Krekelaar (Stiens) zijn eerste partij met koka. Daarna herstelde hij zich uitstekend. Kevin Regan (Oord) werd met een waza-ari verslagen en door daarna nogmaals te winnen met ippon voor een prachtige offerworp plaatste hij zich toch nog als poule winnaar voor de finale poule. Daarin won hij nog 2 maal, eenmaal met koka en eenmaal met yuko. Hierdoor pakte Jesse Krekelaar dus het goud. Tot 40 kg. waren er 2 judoka’s van Poelstra die het goed deden: Dennis Runia (Berlikum) en Abel Driessen (Menaldum). Dennis Runia was veruit de sterkste in de zijn poule in de voorrondes. Alle 4 partijen werden met ippon voor houdgreep gewonnen. Als poule winnaar ging hij door naar de finale poule. Abel Driessen begon ook uitstekend: eerst 2 overwinningen met houdgreep en daarna 1 met ippon. Helaas ging zijn laatste poule wedstrijd verloren en ging hij als nr. 2 door naar de finale poule. Daarin won Abel zijn eerste partij op beslissing. Dennis verloor zijn eerste partij in de finale poule. De strijd onderling tussen Dennis en Abel moest uitmaken wie er 2e of 3e werd. Dennis was de sterkste en pakte het zilver en Abel het brons.

Bij de 6-7 jarige meisjes –33 kg. won Angelique Folkertsma (Sint Jacobiparochie) haar eerste partij met ippon voor een prachtige heupworp. Helaas verloor ze daarna, maar door in het vervolg nog 5 partijen met ippon (3 voor een worp en 2 met houdgreep) te winnen pakte ze alsnog het zilver. Haar oudere zus, Nicole Folkertsma, had zeer veel pech bij de meisjes 10-11 jaar –40 kg. Zij wist 3 van haar 4 voorronde wedstrijden te winnen, maar doordat er 3 meisjes waren die 3 partijen gewonnen hadden werd zij uitgeschakeld op punten. Heel jammer na een goed toernooi van Nicole. Ook Saskia Haarsma (Minnertsga) trof het niet. Zij was als enigst meisjes ingedeeld bij de jongens 8-9 jaar –48 kg. Hierin stond ze goed te judoen, maar redde het net niet. Zodat ook zij werd uitgeschakeld.

 


SponsorKliks, gratis sponsoren!
Erkend leerbedrijf

Volg ons